29.10.06

Per Julia L. Tremols

Montilla sobreviu sense alterar-se a una campanya poc neta...

Montilla està demostrant que aconsegueix estimacions i suport molt més enllà de Cornellà, uns del barris més populars i "revolucionaris" del cinturó industrial Barceloní, on va exercir de batlle tant anys... Es presenta sempre amb la seva cara de "bo" passi el que passi, i amb una presència tranqui-la i serena... Possiblement molts preferirien un candidat amb més força i oratòria que pugués superar el "somriure" de triomfador del "guapo" Mas. Però és possible que aquesta "chuleria" del candidat convergent que mostra una seguretat a proba de bomba, també molesta a molts. Esperem!. De moment, fins i tot, el programa “Polònia” de TV3, representa a Montilla, amb el seu clònic Sergi Mas, amb certa tendresa i "comprensió". Mentre que Mas segueix apareixent com el personatge que ho arrasa tot sense miraments. Per la seva banda, Maragall, després de les seves confessions quasi "íntimes" de les seves passades i fredes relacions amb el president Zapatero, està donant un suport obert al seu antic amic Montilla.
S’ha obert una nova etapa en la política catalana, en la que ningú confessa les seves veritables intencions de futur... Per una banda, Montilla com a candidat lluitant per la presidència, sembla no voler re-editar un govern a tres bandes. Per l’altra, Artur Mas i la seva “troupe” convergent, es mostren com els “ nous guanyadors” , i Mas ha fet la "mascarada" de firmar davant de notari el seu programa, per a demostrar que no s’aliarà amb el PP (una altra cosa són els pactes que fa amb l’Estat espanyol) . Però tant CiU com el PSC, si volen governar, hauran de pactar amb algú. I per això, és possible que els d 'Esquerra Republicana, tornin a tenir la clau del futur "proper" de Catalunya. Carod i companyia es presenten amb el cap ben alt: sabent que segueixen sent una força alternativa en les properes eleccions.
De moment, i en plena campanya electoral les aigües estan remogudes. El vídeo de CiU: "Confidencial .cat", que es va regalar amb els diaris del diumenge 15 d’octubre va molestar molt als socialistes, però també a molta altra gent ... Sembla que grups de joves esquerrans (socialistes, comunistes i independents) s’han mobilitzat i han editat un altre vídeo sobre el "tripartit" i mès..., que el titulen "Confidencial .cat2" , per recordar que abans del "tripartit" van patir 23 anys de Pujol i CiU. Val la pena consultar el Diari de Campanya, espai dels "Joves per una política d'esquerres a Catalunya)
La campanya electoral per les eleccions de l'1 de novembre, ja -sense remei- no és precisament “amable” i respectuosa, per molt que alguns candidats com Carod Rovira diguin que respectaran als altres candidats. L'ùnic partit que sembla coherent i segueix defensant el passat "tripartit" és Saura i EU. Malgrat tot sortiran els draps bruts del passat més recent, perquè la “separació” ha estat dolorosa. De la relació a tres bandes del tripartit, una part se n’ha anat al carrer, i les altres dues, conviuen una d’esquena a l’altra. Ja veurem que passa.
Ara per ara, el PSC, com a grup, encara ens té que convèncer dels avenços concrets de la seva política, i del que faran més endavant. El "tripartit" havia generat moltes il•lusions en un gran nombre de ciutadans i ciutadanes, i estaria be, saber i amb dades concretes, què s’ha fet, o què s’ha intentat fer i no s’ha pogut, perquè amb tants canvis polítics, el que si sabem és que alguns projectes han quedat en els calaixos dels seus ex-responsables.... De totes les maneres ja podem brindar amb el nostre cava per què ja hem deixat de ser víctimes. Esperem-ho.
www.moncomunicacio.com