1.2.07


Amb data 22 de gener de 2007,el grup muncipal d'ICb ha demanat formalment amb entrada al registre Ajuntament de Cubelles, la creació d’una nova comissió de seguiment sobre la Central Tèrmica de Cubelles.

La comissió estaria integrada per tots els grups municipals, com la que ja es va formar al 2004 impulsada per el mateix grup i que es va acabar dissolent per falta d'activitat un any després.
Iniciativa per Cubelles (ICb) defensa una posició clara: la principal tasca de la Comissió és garantir que tota la informació sobre el projecte d´ampliació de la Central arribi clarament als ciutadans.
A d´Iniciativa per Cubelles considerem que aquesta proposta ha de ser coneguda i debatuda per tota la població i que cal garantir que qualsevol acord entre l'empresa elèctrica i el consistori sigui àmpliament consensuat amb el poble.
Amb la construcció de l'actual Central tèrmica va trepitjar-se tot dret del poble de Cubelles a decidir sobre el seu futur: ara no pot passar el mateix i cal estar molt atents.
Iniciativa per Cubelles proposa una nova comissió municipal que s'obri al conjunt de les entitats i associacions i avui tenim un Reglament de Participació Ciutadana que contempla i reconeix aquets drets.
Durant anys Cubelles ha estat sotmesa a la prepotència de la Central tèrmica sense que s'hagi tingut cap mirament per a la defensa de la salut pública i l'afectació cap a l'entorn natural .
Després de que no ens han fet cas, no ens en podem refiar.
Iniciativa per Cubelles

7 comentaris:

Anònim ha dit...

M´agrada la vostre rsponsabilitat,no feu volar coloms,com d´altres i no cal dir nom o siglas.Ja se a qui votar a les properes!!!!
J. Muñiz

Anònim ha dit...

Estoy francamente cansado de tanto oìros martillear con la comisiòn de la termica, y estoy de acuerdo con vosotros en hacerla, pero hay que avanzar, y con un a explicacion clara es suficiente, tanto repetir puedeconfundirse con demagogia,es solo un consejo de alguien que os apoya politicamente.

Anònim ha dit...

Traducció realitzada

Mes que Comissió de Seguiment de la Central Tèrmica, hauria de ser "Comissió NEGOCIADORA de la Central Tèrmica. Anem a permetre que segueixin contaminant-nos "per la cara"?. AV MOTA DE SANT PERE, CLOT DEL BASSO I SES SALINES

Anònim ha dit...

Tal como están las cosas, creo que no hace falta ni comisión de Seguimiento de la Central Térmica. ni Comisión seguidora, hasta las próximas elecciones,"Los partidos de la oposición son los primeros, que no tienen ninguna gana de hacer nada, si no enfollonarlo todo , para cuando entren si es que entran a goberar, ser ellos los únicos que manden en "Todo".+

Anònim ha dit...

És evident que la Central Tèrmica s'ha quedat dintre del cas urbà de Cubelles, i això contradiu el que l'article 4 del Reglament d'Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Perilloses, que exigeix una distància mínima de 2000 metres a contar del nucleo més pròxim de població agrupada. I Les Salines? A quants metres es troba de la Central Tèrmica? AV MOTA DE SANT PERE, CLOT DEL BASSO Y LES SALINES

Anònim ha dit...

El acuerdo historico que hubo en el año 2005, de todos los grupos politicos, en desmantelar la central térmica, Ahora volvemos otra vez, en lo mismo, de lo mismo

Lo mas importante, es obtener los acuerdos que firmaron en el año 1975 por el Ayuntamiento de Cubelles y la térmica, que contienen las condiciones que ampararon la construcción de la actual central térmica, y entonces si se puede hablar, estamos totalmente de acuerdo con ICb.
Mas-Trader II sect.

!!Adelante!!

Anònim ha dit...

El que fa falta es establir un nus de Entitats que recolçin aquesta proposta.Hem de tirar per terra la possible ampliació de la Tèrmica i legalitzar una vegada més el que van fer en el seu moment.No a més Tèrmicas!!!!
Montse