7.2.07

Educació i Joventut
Cubelles començarà el curs 2007-2008 amb tres escoles de primària Ajuntament i Generalitat negocien la construcció d’un segon institut.

El proper mes de setembre s'estrenarà a Cubelles la tercera escola de primària. El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb qui es va reunir la regidora d’Educació i l’Alcalde de Cubelles, ha accedit a la petició de l’Ajuntament de Cubelles.
El nou centre educatiu, que estarà ubicat al sector de la Mota de Sant Pere – Clot del bassó, en el mateix terreny on hi ha l’IES Cubelles, començarà la seva activitat en uns mòduls prefabricats. De forma paral·lela, s’iniciaran les obres de construcció del centre, que tindrà dues línies. La regidora d’Educació, Pilar González, ha destacat la importància d’aquest anunci perquè "evitarà que els dos centre actuals, el Charlie Rivel i el Vora del Mar, es comencin a massificar". El setembre de 2007 el curs escolar començarà amb dues aules de P3, una mixta de P4 i P5 i una de primer de primària. A més, les instal·lacions provisionals comptaran amb menjador, sala de psicomotricitat i serveis complementaris.
D’aquesta manera, durant les preinscripcions per al curs 2007-2008, els nens i nenes de Cubelles disposaran de tres centres. En el cas del CEIP Charlie Rivel i el CEIP Vora del Mar, les preinscripcions es faran en els mateixos centres, mentre que per a la nova escola la regidoria d’Educació habilitarà l’Oficina Municipal d’Informació Escolar (OMIE), que es troba a l’Espai Jove del Centre Social de Cubelles (C. Joan Roig i Piera, 3-5).

Negociació pel segon institut
Els representants municipals van aprofitar l’entrevista amb el Departament d’Educació per començar a negociar la construcció d’un segon institut d’ensenyament secundari. Pilar González reconeix que "la previsió és que estigui construït cap a l’any 2010, tot i que tot just hem començat a parlar".
En aquest sentit, el consistori cubellenc està començant a cercar els terrenys municipals d’equipaments més adequats per a instal·lar aquest equipament educatiu.
Per altra banda, el projecte de construcció del gimnàs del col·legi públic Charlie Rivel segueix les fases tècniques corresponents. Després de la seva concessió i amb el projecte tècnic acabat resta pendent la licitació de les obres a través de concurs públic, cosa que la Generalitat de Catalunya podria fer en els propers dies.
Departament de Comunicació
www.cubelles.com

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats a Icb, i a la Pilar Gonzalez pel nivelazo aue ha arribat Cubelles amb les escoles i l'institut.

Anònim ha dit...

Yo suscribo el comentario anterior y añado la capacidad negociadora de la Gonzalez para conseguir la tercera escuela, a poco tiempo de haber tirado pa alante la segunda.Eso es hacer politica real y conseguir lo mejor para nuestro pueblo.

Anònim ha dit...

M'intereessa el grup d'icb per la seva gent, especialment per la Pilar que ha iniciat un projecte de ciutat educadora, al que com membre d'una entitat m'hi sento molt identificat

Anònim ha dit...

Icb es un grup que te idees i ha treballat molt a l'ajuntament,per a mi.que porto 5 anys visquen a Cubelles, el canvi mes espectacular ha sigut educacio i aprofito per animar a la regidora Pilar a que segueixi amb aquesta força i aquets bons resultats

Anònim ha dit...

He leido todos los comentarios anteriores y estoy muy..pero muy de acuerdo y aunque suene algo cursi quiero decir que la Sra Gonzalez ha demostrado una gran habilidad para resolver conflictos serios y esa habilidad es una virtud en la politica

Anònim ha dit...

Felicitats i sort als d'ICB,vau apostar per millorar l`ensenyament i heu fet BINGO,vaig apostar per la Pilar al les elleccions passades i no em vaig equivocar.TRes escoles noves en tres anys es molt mes del que jo podia esperar

Anònim ha dit...

contento por varias cosa con los de iniciatva de CUBELLES.tengo chicos adolescentes que apart de ir al instituto del pueblo esta participando en un monton de actividads del ESPAI JOVE,abierto hace un año,Enhorabuena, Pilar por tener una vision amplia de las necesidades de los chicos.se han integrado,tienen amigos y se lopasan bien.Buen trabajo
Un padre agradecido

Anònim ha dit...

Y la escuela de musica Pizzicato?ungrupo de padres nos gustaria que esta scuela fuera municipal, eso nos ha dicho que se encarga Cultura y nos sorprende que sea una esuela y no se encargue Educacion, que es más propio ,sabe alguien poque??

Anònim ha dit...

A la labor de la Sra Gonzalez, gens que objectar, suposo que ha estat i és bona. Jo em faig la següent reflexion; un segon Institut a Cubelles, està molt bé, però com es pot pretendre un segon Institut, si el primer no té ni tan sols accessos decents (acerado, il·luminació), amb el consegüent perill per als nens i adolescents?

Anònim ha dit...

Buenas,soy un habitual de esta pagina, estoy de acuerdo hasta ahora en todos los comentarios respecto a la regidora Pilar Gonzalez, creo que tine madera de politica, capacidad para liderar un projecto y capacidad para gestoinarlo politicamente,

Anònim ha dit...

Me interesa y mucho la noticia de la tercera escuela y tambien del segundo instituto, aunque realmente lo que me satisface es que Cubelles este asociada a otras ciudades europesa por ser ciudad educadora, eso puede ser el principio de un intercambio de ideas que puede dar mucho de si.Soy frances y he vivido de cerca expereiencias parecidas..

Anònim ha dit...

Francés de Francia?

Anònim ha dit...

INICIATIVA PER CUBELLES APOSTÓ FUERTE,sabia de la tozudez por llevar a cabo su proyecto educativo.Bien por Iniciativa por Cubelles!!!1

Anònim ha dit...

Algú pot darmr una explicació del per què a data d'avui, no s'han iniciat encara, les obres de acerado i il·luminació de l'IES. És que no ho entenc, ni jo ni molts pares d'alumnes!!

Anònim ha dit...

Cierto es. ¿Como puede ser que se construya un insituto y no haya ni iluminación ni accesos en condiciones y nadie haga nada? ¿No se prometieron arreglos enseguida?