12.7.07

( foto/ Margarita Muntaner/Diari de Cubelles)

Promoció Cultural i Festes i Tradicions



Els Gegants de Cubelles celebraran la 23a Trobada de Colles Geganteres el proper 29 de juliol

La trobada forma part dels actes de la Festa Major Petita i comptarà amb la participació d'una desena de colles més


El proper diumenge 29 de juliol, i dins dels actes de la Festa Major Petita, se celebra la 23a Trobada de Colles Geganteres. L'edició d'enguany comptarà amb una desena de colles convidades, a més de la Colla de Geganters de Cubelles.


La trobada començarà a les 6 de la tarda a la plaça dels Pobles d’Espanya, i a partir de les 7 recorreran els carrers de Cubelles amb un cercavila que acabarà a la plaça del Centre Social. El president de l’Agrupació de Balls Populars, Pere Sallent, destaca que "és una trobada molt important i coneguda a tot Catalunya" i que "ha arribat a congregar més de vint colles". Tot i això, "com totes les festes tenen alts i baixos, però sembla que ara la Trobada de Gegants va remuntant el vol".


Un cop acabat el cercavila, a la plaça del Centre Social es farà un sopar de germanor i una cantada d’havaneres amb el grup Veus de la Mar Blava, acompanyades d’un tast de rom cremat.


Des de l’Agrupació de Balls Populars però, Sallent es marca com un dels grans objectius la consolidació de la colla dels geganters de Cubelles. Pel que fa a la crida popular que s’està fent per formar part de la colla de geganters, Pere Sallent destaca "la necessitat de trobar gent amb iniciativa per poder fer una colla potent a partir de dues o tres persones que estirin del carro". Cal recordar que l’any que ve es commemorarà el 50è aniversari dels Gegants de Cubelles.



Ràdio Cubelles Dijous, 12-07-2007