21.10.07




El Garraf, incomunicat de Barcelona per ferrocarril
Els alcaldes demanen que s'estudiï el transport marítim.
El tren només arriba fins a Gavà. Es reforça la línia d'autobús Vilanova-Barcelona.

La línia C-2 de Rodalies, que connecta el Garraf amb Barcelona, estarà tallada des de Gavà fins a l'estació de Sants com a mínim una setmana, encara que l'afectació podria ser de fins a dues o tres setmanes. Els alcaldes del Garraf, Baix Llobregat i Baix Penedès afectats pel tancament de les línies de Renfe i de Ferrocarrils de la Generalitat s'han reunit aquest diumenge amb el delegat del Govern, Joan Rangel,i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, per tal de ser informats de la situació i de proposar mesures per minimitzar els efectes de la suspensió del servei a causa dels desperfectes originats per les obres de l'AVE. Els alcaldes de Vilanova i la Geltrú i de Sitges, Joan Ignasi Elena i Jordi Baijet, han demanat que s'estudiï la posada en marxa d'un servei de transport marítim entre aquestes dues poblacions del Garraf i Barcelona. També han reclamat el reforç urgent de les línies d'autobusos que uneixen la comarca amb Barcelona i amb Vilafranca del Penedès.
El Garraf és, doncs, incomunicat per ferrocarril cap a Barcelona. L'alternativa que ofereix Renfe és viatjar en tren fins a Gavà i allà continuar en autobús fins a Barcelona. S'han mobilitzat uns 200 autobusos per fer aquest trajecte. Durant el cap de setmana aquesta alternativa ha funcionat raonablement bé, però és una incògnita què pot passar aquest dilluns, dia feiner, quan desenes de milers de persones utilitzen la línia C-2.
Tres autobusos cada mitja hora.
El departament de Política Territorial i Obres Públiques ha informat del reforçament del servei d'autobusos entre Vilanova i la Geltrú-Sitges-Barcelona, que ofereix l'empresa Cintoi Bus. Si fins ara el servei era d'un autobús cada mitja hora, a partir d'aquest dilluns la freqüència de pas serà d'un autobús cada 10 minuts.