5.12.07











CUBELLES

Quarta fira del comerç just de Cubelles
El dissabte 15, de 10 a 6 de la tarda i el diumenge de 16 de desembre, de 10 a 2 al casc antic.

VD - 02/12/2007 17:14:59

La 4ª Fira de Comerç Just i Solidaritat del municipi de Cubelles és presenta enguany amb un canvi de dates, concretament el 15 i 16 de desembre, al casc antic de Cubelles.

vd
4a Fira de Comerç Just i Solidaritat de Cubelles

Aquestes dates suposen per molts de nosaltres un temps de compres (amics desconeguts, tió, regals d’empresa, arbre de Nadal, etc.) però al mateix temps les festes nadalenques son un temps de reflexió i de connexió amb els més desfavorits.
És aquí on el municipi de Cubelles pretén apropar les diferents entitats (associacions i ONG’s) que treballen en el Comerç Just i la Solidaritat dels països subdesenvolupats.
Com a contribució a un desenvolupament sostenible el Comerç Just representa una alternativa eficaç d’ajuda al desenvolupament, contribuint a reduir la pobresa i a millorar les condicions laborals en el món en desenvolupament.
El comerç internacional no beneficia a tots en el món. Moltes persones viuen en la pobresa, no són tractades amb dignitat i no reben unes rendes justes pel seu treball. Això ha donat lloc al sorgiment del concepte Comerç Just, que pretén garantir que els productors en els països menys desenvolupats rebin un preu just que no només reflecteixi els costos reals de la seva producció i treball, sinó que també faci possible una producció socialment justa i medi ambientalment correcta.
Un nombre creixent de productes de Comerç Just, com el cafè, el te, la fruita, els sucs de fruita, els aperitius i els articles d’artesania estan disponibles en els mercats europeus. La UE és amb diferència el major mercat per a productes de Comerç Just, representant un 60 a 70 % de les vendes mundials.. Des de l’any 2000, el mercat de productes de Comerç Just ha crescut a un ritme del 20% anual, amb un valor minorista total de 660 milions d’euros. El 6 de juliol de 2006, el Parlament europeu va adoptar una resolució sobre el Comerç Just i Desenvolupament (A6-027/2006) expressant el seu suport total del Parlament al concepte Comerç Just i oferint una definició utilitzable.
Un grup de dones artesanes de Bangla Desh, en un missatge a IFAT, van dir:
no volem caritat, no volem ajuda. Volem autoestima per a tenir una vida respectable i decent, per a treballar pels nostres somnis, per a ser reconeguts i apreciats pels nostres esforços. Com vostè, volem un món més just
Esperem que aquesta Fira us ajudi a fer realitat els desitjos d’aquestes dones i al mateix temps pugui ajudar a les diferents ONG’s a desenvolupar els seus projectes.

www.vilanovadigital.com