7.12.07



Deltebre, Sant Jaume d'Enveja



La Generalitat licita les obres del pont sobre el riu Ebre que unirà Sant Jaume d'Enveja i Deltebre



ISABEL FERNÁNDEZ (laMalla.net)



El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest divendres l'anunci de licitació de les obres d'un nou pont sobre l'Ebre que permetrà unir els municipis de Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, amb una inversió prevista de prop de 20 MEUR. Aquest pont, de 250 metres de longitud i 19 metres d'amplada, serà una alternativa a l'actual pas de barca entre les dues poblacions i també està concebut com un ample passeig sobre les aigües del riu. Es preveu adjudicar les obres el febrer vinent i començar-les durant la primavera, amb un termini d'execució de 18 mesos.
Aquest projecte, impulsat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, evitarà l'actual recorregut per carretera de més de 20 quilòmetres passant per Amposta i permetrà afavorir la mobilitat del Delta i millorar la connexió entre dos municipis propers físicament, però separats pel riu. La Generalitat considera que aquesta iniciativa pot significar un motor per al desenvolupament econòmic de les dues poblacions, ja que facilitarà els desplaçaments regulars. També potenciarà els valors paisatgístics i culturals de l'entorn.


Les particularitats del nou pont


El pont serà de tipus fix i estarà ancorat en si mateix, amb el tauler suspès mitjançant un sistema de cables. La seva estructura és mixta, formada per un calaix metàl·lic i una llosa superior de formigó armat. Tindrà una longitud total de 250 metres i una amplada de 19,3 metres, estarà format per tres trams. Els extrems tindran una longitud de 69 metres i el tram central, de 112 metres. El pont comptarà amb un gàlib nàutic lliure de 12 metres en un tram central de 56 metres, per tal permetre el pas d'embarcacions.