3.12.07

Primer dia laboral en què el servei de Rodalies de Renfe es restableix

Quan la normalitat és notícia

MARIA ALUJA

Renfe afronta avui el primer dia laboral amb el servei restablert de les línies 2 sud (Sant Vicenç de Calders-Barcelona), la línia 7 (Hospitalet-Martorell) i la 10 (Barcelona-Aeroport). Després de 44 dies, 100.000 usuaris podran desplaçar-se sense necessitat de fer transbord i d'incrementar el temps dedicat al trajecte per anar a la feina o a la universitat. No tenen la mateixa sort els 60.000 usuaris de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), afectada també per les obres de l'AVE i que es preveu que es restableixi a començaments de març.

Coincidint amb la manifestació convocada per la Plataforma pel Dret a Decidir, en protesta pel caos ferroviari, Renfe va iniciar dissabte la recuperació de les tres línies que han estat tallades des del 20 d'octubre i dels trens de mitja i llarga distància que passen pel tram entre l'estació de Sants i de Bellvitge. Durant el cap de setmana, el servei ha funcionat "amb normalitat" i s'han pogut detectar i solucionar petits desajustos, segons Renfe. Així, sembla que tot estar a punt per afrontar l'afluència de viatgers d'un dia laboral.
Finalment, el període de temps que el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, preveia que duraria el tall de les línies de Rodalies, ha passat d'un mínim de 7 dies a més de 40 dies. Però, els trens trigaran a fer el trajecte el mateix que abans dels talls, és a dir, uns 15 minuts més del que era habitual abans que comencessin les obres de l'AVE. Com a mínim, fins que aquestes no acabin, els usuaris no hauran de pagar el bitllet.
Els que encara no poden tornar a "la normalitat" són els usuaris de la línia Llobregat-Anoia de FGC, que hauran de continuar utilitzant l'autobús entre les parades de l'Hospitalet i d'Europa fins a inicis de març. La compensació que reben aquests usuaris, a més, és d'un bitllet gratuït per cada tres que comprin.
Supressió dels transbords en autobús
La normalització del servei de trens comporta la supressió de tots els transbords per autobús, encara que Renfe i Adif mantenen un pla de contingències que s'anirà adaptant progressivament a la normalització del servei, per oferir una ràpida resposta davant possibles incidències. De moment, fins el dimecres 5 de desembre, es mantindrà el pla alternatiu d'autobusos per si hi ha algun problema, si no és així, els viatges només es podran fer amb tren.

Publicat 03/12/2007

www.lamalla.net