22.2.10


Encarnació Capdet, Mestre Xatonaire 2010

Font: Ràdio Cubelles


La pluja no va impedir que es portés a terme el conjunt actes programats

Diumenge es va celebrar la 9a edició de la Xatonada Popular de Cubelles, una festa que enguany presentava dues novetats, el canvi d’emplaçament i la promoció dels vins del Garraf. A la plaça del Castell es van fer els concursos de mestres xatonaires –el d’adults i l’infantil- mentre que a la plaça del Centre Social s’hi van poder podran trobar els estands on els restauradors locals van servir el xató, un punt d’informació de la regidoria de Turisme que estrenava una carpa decorada amb motius de Cubelles i les seves festivitats, i l’escenari on va tenir lloc el lliurament de premis. Al carrer Joan Roig i Piera, davant del Centre Social, es van instal•lar els diferents estands d’artesans.
Des de les 11 del matí, al Centre Social es van anar fent diferents tast de vins amb cates cada 20 minuts dels vins Arç Blanc, Can Ramon, i Vega de Ribes.
La pluja no va impedir que es portés a terme el conjunt actes programats, i a la una del migdia, es donava a conèixer els Mestres Xatonaires del 2010. La guanyadora, en categoria adult, ha estat la cubellenca, Encarnació Capdet.

Les racions de la versió cubellenca del xató van ser cuinades directament dels restauradors locals adherits a la Ruta del Xató, que enguany són els restaurants Cal Tala, Mas Trader,
La Rueda, el Poliesportiu, i Fermin’s.




font: http://www.radiocubelles.net/