23.2.06

Participació Ciutadana i Comunicació. Ràdio Cubelles encenta avui els actes del seu 25è aniversari L'emissora dedicarà el magazine matinal "Denominació d'origen" a fer un repàs dels cinc lustres d'història del mitjà de comunicació local
A Ràdio Cubelles, des d'avui, estem d'aniversari. L'emissora municipal, pionera de la comarca del Garraf i una de les primeres en començar a emetre a tot el país, enceta avui els actes del seu 25è aniversari.
Els actes de commemoració s'enceten avui, a partir de les 12 del migdia, amb l'emissió del programa especial del magazine matinal "Denominació d'origen". Àngels Fuster, directora de l'emissora, i Pere Sallent, cap de programació de la mateixa, seran els encarregats de conduïr el programa, que repasarà bona part dels 25 anys d'història del mitjà de comunicació local. Les primeres emissions en proves, fragments dels programes més recordats del 107,5 FM..., tot i més al llarg de gairebé dues hores de ràdio que donaran inici a l'aniversari.
Per a la organització dels actes d'aquests 25 anys, l’emissora va crear una Comissió que coordina la celebració dels actes. La primera de les accions endegades per Ràdio Cubelles va ser convocar un concurs per a l’elecció del nou logotip de l’emissora, que és el presentat per Javier Arredondo. El proper dels actes serà el programa especial del 25è aniversari, el 23 de febrer dins el magazine Denominació d’origen (de 12 a 13,45 h.), que farà un repàs de la història de Cubelles al llarg d’aquests 25 anys.
Pel que fa a la resta d’actes ja definits, l’11 de març es portarà a terme la marató de ràdio 25 hores. 25 anys, al Centre Social, en què s’espera la participació d’ex col·laboradors de l’emissora de tota l’època. En el decurs d’aquest programa hi ha prevista l’actuació de dos conjunts musicals nascuts entre els col·laboradors de Ràdio Cubelles: Doctor Do (del programa 35 Mhz) i Plan B (del programa Club Desconcert), que presentaran, de les 6 a les 8 de la tarda, la cançó del 25è aniversari de l’emissora.
El 22 d’abril es lliuraran els premis de la desena edició del Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari, al Cinema Mediterrani, organitzat per l’emissora. La coincidència amb el desè aniversari de la mort del primer director de Ràdio Cubelles es commemorarà amb el recital de poemes musicalitzats d’Alari a càrrec d’Anton Dalmau. Prèviament, a la plaça de la Vila, hi ha prevista l’actuació del grup d’animació infantil Dansamon.
El primer dels plats estrelles de la celebració dels 25 anys de Ràdio Cubelles és el concert d’en Lluís Llach que es farà el proper 29 d'abril, coorganitzat amb la regidoria de Cultura, dins dels actes de la Setmana Cultural. L’artista de Porrera, que ha anunciat la seva retirada al final de la Gira i. 2006, actuarà a partir de 2/4 d’11 de la nit al Pavelló Poliesportiu Municipal. 20 anys després de l’actuació que l’artista va fer per a Ràdio Cubelles.
El segon acte musical, també organitzat conjuntament amb Cultura, és el concert dirigit a la gent jove. L’emissora està buscant, per al 15 de juliol, un grup força conegut perquè la màxima gent s’hi senti identifica i sigui un acte molt participatiu.
A més, la Comissió del 25è Aniversari, que està oberta a noves propostes, està treballant en la organització d’una exposició de premsa en català; l’edició d’un recull de la història de la Ràdio per al programa de la Festa Major; l’edició del III Recull de Contes Víctor Alari; la presentació de la placa de cava commemorativa de l’aniversari durant la Festa i Fira de la Verema; un seminari sobre la comunicació local; una festa amb tots els ex col·laboradors de la Ràdio; i altres activitats en les que s’està treballant. Departament de Cubelles Dijous, 23-02-2006