8.4.06

NEIX UNA RÀDIO GITANA: VEUS GITANES!

En un dia tan assenyalat com el 8 d' Abril, Dia Internacional del Poble Gitano volem anunciar el naixement de la primera ràdio rom : Veus Gitanes, una ràdio que neix de la col·laboració de diferents entitats i dones de la comunitat gitana de la província de Barcelona. Veus Gitanes és una ràdio associativa, oberta i participativa que vol esdevenir un espai de representació i difusió de la cultura, idees i accions del poble gitano i especialment de la veu de les dones, motor de canvi de la comunitat.
Són molts els motius que ens han impulsat a la creació d'aquest nou espai de comunicació. La poca visibilitat i presència de les dones gitanes en els medis de comunicació tradicionals i sovint estereotipada n'és un molt important, però no l'únic. La necessitat d'un protagonisme de les dones en primera persona. És a dir, que les dones esdevinguin productores en el medi radiofònic creant opinió, reflexió i un diàleg constant, exercint el nostre dret a la comunicació. I la creació d'un espai de comunicació i diàleg entre cultures, que aporti cabuda a la pluralitat d'identitats, veus, pensaments i accions de les dones gitanes i del poble gitano.
Veus gitanes, Rromane Glasura és un mitjà nou de comunicació des del poble gitano i les dones que el representen per a tots i totes. Veus gitanes gaudirà d'una veu pròpia amb la que poder explicar en primera persona el que representa avui en dia la cultura gitana a Catalunya, lluny de l'ús d'estereotips, tòpics i prejudicis sobre les qüestions relacionades amb la comunitat gitana.

Sintonitza amb nosaltres a : www.vocesgitanas.net
Telèfon contacte: 600253505

Sastipen Tali,
(salut i llibertat!)

Veus Gitanes