14.6.06

Educació i Joventut
Els alumnes de l'IES Cubelles viuen l'experiència de la celebració d'un ple.
A la sala de sessions de l'Ajuntament de Cubelles, i amb l'assistència de l'Alcalde Josep Marcillas i la regidora d'Educació Pilar González, han debatut sobre les millores a les instal·lacions esportives.
Amb la solemnitat i els mitjans d’un ple municipal, els alumnes de l’IES Cubelles van debatre el 12 de juny el futur de les instal•lacions esportives municipals. L’Ajuntament de Cubelles i el centre van organitzar una sessió plenària extraordinària a les 12 del migdia per treballar el crèdit de síntesi dels alumnes de 3er. i 4rt. La sessió va estar presidida per l’Alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, i va comptar amb la presència de la regidora d’Educació, Pilar González.
Els alumnes del centre d’ensenyament secundari cubellenc s’han dividit en dos grups, que han treballat una proposta de millora de les instal•lacions esportives municipals. Els responsables del centre van escollir aquest tema "per la proximitat amb els joves i perquè és un espai, el Poliesportiu, que veuen diàriament quan venen a l’insti". El treball s’ha estructurat fent dos grups, que simbolitzen el de govern i el de l’oposició.
Cadascun dels grups ha defensat el seu posicionament i, després de fer diverses propostes i d’escoltar les dels altres, han votat, unànimement, per fer un estudi de millora i ampliació de les instal•lacions municipals. Mentre els regidors-alumnes del govern escolar proposaven una reforma integral de les actuals instal•lacions esportives, l’oposició considerava més adequat fer una reforma menys exhaustiva i invertir més en noves instal•lacions. Al final, però, uns i altres han anat apropant postures fins arribar a un acord per unanimitat. A proposta de l’Alcalde, Josep Marcillas, i la regidora d’Educació, Pilar González, han decidit que abans d’aprovar cap projecte en ferm és millor fer un estudi sobre les necessitats i prioritats de millora dels equipaments, quantificar-los econòmicament i valorar la possibilitat de fer-ne de noves.
L’experiència ha estat valorada de forma "molt positiva" per ambdues parts i en Marcillas els ha agraït "el respecte i voluntat de diàleg que heu mostrat, cosa que no passa gaire sovint". L’objectiu de l’activitats era que els joves, que han estat estudiant el municipi i les institucions que el formen, visquessin de forma directa el que es troben els polítics a l’hora de debatre sobre projectes i problemes de la vila. L’activitat, que va sorgir a iniciativa del professorat del centre, va ser acollida amb molt d’interès per l’Ajuntament de Cubelles, que hi veu una manera d’educar als joves en els valors de la democràcia i de la convivència d’idees.
La sessió l’ha enregistrat Ràdio Cubelles, que té previst emetre-la de forma íntegra el dimarts 13 de juny al matí.Departament de Comunicació Dilluns, 12-06-2006
www.cubelles.com