11.6.06

ICV, CiU, el PP i ERC de Cubelles demanen un ple extraordinari per protegir la desembocadura del Foix.
La regidora de Medi Ambient diu que s’està treballant per preservar l’espai.
MÍRIAM DE LAMO. Cubelles.
Els tres grups de l’oposició a l’Ajuntament de Cubelles (ICV, CiU i el PP) i ERC, membre del govern, han demanat al govern que convoqui un ple extraordinari que permeti protegir la desembocadura del riu Foix. La intenció dels quatre partits és que el municipi presenti al·legacions al projecte de la Xarxa Natura 2000 del Departament de Medi Ambient, del qual no forma part Cubelles. La regidora de Medi Ambient, Lluïsa Romero, assegura que treballa en les al·legacions.
L’oposició i el regidor d’ERC, Joan Rodríguez Serra, han demanat al govern (Entesa per Cubelles, el PSC, Iniciativa per Cubelles i ERC) que convoqui un ple extraordinari per pactar les al·legacions que el municipi hauria de presentar al Departament de Medi Ambient. La protecció de la desembocadura i la llera del Foix en el programa Xarxa Natura 2000 és la demanda que faran els quatre partits, ja que el projecte està destinat a conservar els hàbitats naturals al territori de la Unió Europea. «Volem que es protegeixi tota la desembocadura», sosté la regidora d’ICV Mònica Miquel, que justifica la demanda del ple en no haver vist «cap moviment de la regidoria de Medi Ambient» per presentar al·legacions. Miquel apunta al fet que el termini per demanar la inclusió del Foix en el projecte «s’acaba el 15 de juny». «El ple s’ha de fer abans», diu la regidora, que destaca que actualment «hi ha silenci administratiu» per part del govern local.
A CiU, el regidor Joan Albet diu que la protecció de la desembocadura del Foix és necessària «pels pocs espais verds de valor propi» de què disposa Cubelles. El regidor també deixa clar que la iniciativa vol «donar suport» al col·lectiu Fauna, que també demana la preservació de l’espai». Finalment, el regidor d’ERC, Joan Rodríguez Serra, defensa la necessitat d’«arribar a un consens», i vol que la construcció del nou pont sobre el riu es tingui en compte en el projecte de preservació de la desembocadura.
www.vilaweb.cat