21.6.06

El PP demana la dimissió de Saura per l'alta abstenció.

CiU es pregunta de què serveix el departament del líder ecosocialista
Lluís Bou
El conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va rebre ahir les bastonades de l'oposició, després de la gran abstenció registrada al referèndum de l'Estatut. En una dialèctica ja preelectoral i sense amagar un punt d'ironia, el diputat popular Daniel Sirera va reclamar directament la dimissió del conseller. Sirera va argumentar que un dels objectius del departament és precisament la participació, i que no l'ha complert de cap manera. Però per sota s'apreciava el malestar del PP amb Saura perquè, segons els populars, va celebrar les agressions verbals contra els oradors populars. Sirera va considerar aquesta actitud del tot impresentable.
El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, no es va voler afegir després a la petició de dimissió formulada pel PP, però sí que va demanar-li "humilitat i rubor" perquè "ha fracassat" en la missió d'impulsar la participació ciutadana en la consulta estatutària.
Puig es va preguntar de què serveix en realitat la conselleria de Relacions Institucionals i Participació, i si justifica que s'hi dediquin 24 milions d'euros anuals de "despesa sumptuària".
Saura es va enfadar amb les crítiques que li va llançar l'oposició i, a la conferència de premsa posterior al consell executiu, va qualificar de "demencial" que li demanin la dimissió. El conseller va criticar que els populars haguessin pressionat perquè la Generalitat no pogués cridar a les urnes i ara se'n queixin, però tot i això va insistir que la participació no es limita a les votacions. En aquesta línia va argumentar que més de 300 entitats van fer aportacions a la redacció de l'Estatut.
www.avui.cat