24.6.06

Som una colla de porcs
Passa-ho!
Iu Forn
Joan Clos
(PSC) i Imma Mayol (ICV) s'han passat la setmana contraprogramant-se. Ell dient que durant la revetlla res de botellón i ella dient que endavant les atxes i que bon profit. Ha estat un debat purament electoralista. Clos vol acostar-se al votant moderat fent un discurs de pretesa mà dura i Mayol aprofita el moviment al centre de l'alcalde per intentar captar el vot més progre. Llàstima, hem perdut una nova oportunitat d'usar el cervell i debatre d'una vegada sobre què és incivisme i què és dret a la festa.
Miri, un servidor també ha celebrat a la platja revetlles i festes de tota mena. I ajuntàvem més de cent persones. I fotíem l'animal i bevíem i menjàvem fins i tot sardines, per a l'alegria nasal dels veïns situats just a la zona contrària d'on bufava el vent. Però quan s'acabava la festa, la platja quedava igual que l'havíem trobat. I aquest és el tema, no si es pot beure al carrer o no s'hi pot beure.
Un cop més la imatge que han ofert les platges aquesta matinada ha estat absolutament impresentable. Que hi quedin centenars d'ampolles i papers, doncs miri, què hi farem, oi, la gent és molt marrana. Ara bé, el que és totalment inadmissible és que els porcs que hi han anat a passar la revetlla hi hagin deixat tones i tones i tones de merda. Si han estat capaços (i capaces) de carregar menjar, gel, ampolles i llaunes plenes, ¿per què no poden carregar-ho quan estan buides i pesen menys?
La solució a aquesta inadmissible imatge d'incivisme en estat pur no és enviar-hi brigades i més brigades de neteja a les quals cal pagar amb diner públic hores extres a preu d'or. Això només és una invitació a ser encara més marrano (o marrana). Una administració com cal hauria de tenir prou valor per tancar la platja i explicar que no tornarà a permetre-hi la celebració de cap festa fins que els ciutadans mereixin utilitzar un espai que és de tots. Però com que estem instal·lats en la ideologia Mimosín, hem de callar i aguantar.
www.avui.cat