25.7.08



El Correfoc dóna el tret de sortida aquesta nit als actes centrals de la Festa Major Petita de Cubelles, que enguany tindrà com a protagonistes als gegants de la vila, l’Abdon i l’Assumpta, amb motiu de la celebració del seu cinquantenari.

La plaça de la Vila serà l’escenari des d’on arrenquin aquesta nit, a les 21.30 h., les colles de diables que participen d’aquesta edició del Correfoc de Cubelles. El cercavila finalitzarà a la plaça del Mercat on, després de la ballada conjunta, tindrà lloc el sopar de germanor amb carn a la brasa. Enguany la novetat és el canvi d’emplaçament d’aquest àpat, que es farà a la plaça del Mercat. La venda de tiquets, al preu de 10 €, encara es pot fer al Centre Social de Cubelles. La nit finalitzarà, com no podia ser d’altra manera, amb l’actuació de l’orquestra La Banda del Drac, que tant d’èxit ha tingut a la vila en les seves darreres actuacions.

Però el plat fort de la Festa Major Petita d’aquest 2008 és la celebració de la 24a Trobada de Gegants, amb la presència de 27 colles. La commemoració del 50è aniversari de la creació de l’Abdon i l’Assumpta, l’empenta de la nova colla gegantera i el recolzament i impuls de la regidoria de Festes i Tradicions han permès assegurar un cartell de luxe per a aquesta tradicional jornada de gegants. Hi destaca, a més de les colles assistents, la presència dels gegants vells de Cubelles que, comandats per bona part dels seus antics portadors, faran la seva darrera sortida abans de continuar el seu merescut descans al Centre Social de Cubelles, on actualment estan emplaçats.

La trobada s’iniciarà a les 18 h., amb la tradicional concentració que enguany es trasllada a la plaça de l’Estació, per rememorar l’arribada dels nostres gegants ara fa 50 anys. D’aquí, i en una extensa cercavila, els participants recorreran els carrers de Cubelles fins arribar a la plaça del Mercat, on es realitzarà la ballada conjunta. A continuació el tradicional sopar de la coca enramada i, abans de donar pas a la música del grup Amarcord, tindrà lloc l’acte de commemoració d’aquestes noces d’or. Tota la celebració és una sorpresa, que únicament coneixen els membres de la Comissió dels 50 anys dels Gegants, però s’anuncia un bon espectacle de llum i color.

Sardanes i castells


Aquests, però, no són els darrers actes del cap de setmana, ni molts menys de la Festa Major Petita. Diumenge, a les 20 h., l’oferta és doble. Per una banda, la plaça de la Vila acollirà novament a la veïna colla dels Bordegassos de Vilanova, que anuncien castells de 7 en el seu retorn a la nostra vila. A la mateixa hora, però al passeig Marítim, els amants de la sardana tenen una cita amb la cobla Ciutat de Cornellà.

El cicle d’actuacions de grups i corals estrangeres es tanca el dilluns, 28 de juliol, a les 8 del vespre a la plaça de la Vila, amb la presència de Kennet School. El 30 de juliol, dia dels sants patrons, Adbon i Senén, els actes litúrgics agafen el relleu. A partir de les 11 h., els sacerdots de la comarca oficiaran una missa solemne en honor dels copatrons de la vila. A les 7 de la tarda és temps per als més menuts, amb l’espectacle de titelles Guinyol didó, a la plaça del Centre Social, i per a la celebració del 2n Concurs de Truites, que organitza l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles al mateix lloc. Els actes acabaran amb un concert de gralles, també a la mateixa plaça, a les 20.30 h.

http://www.cubelles.cat/