23.7.08

M. Trives/Diari de Cubelles

A pel bon rullitu !!!!!!!!!!!!!!!


Tindrem bon rullito ? aconseguirem més peles ? Llegiu noticies extretas del diari Avui i també de La Malla digital , a on trobareu informació i a esperar segons diu el sr Solbes ....esperarem .....i confiem que el suport i l´actitut de pinya de representants de PSC, CiU, ERC i IC-V amb el sr Castells al devant doni força a les negociacions .
Au llegiu ! i una pregaria a la Moreneta també !!!!!!
EDITORIAL

Pols a Zapatero pel finançament

El Congrés del PSC del passat cap de setmana ha evidenciat les principals preocupacions dels socialistes catalans. No és en el front ideològic on tenen problemes. Tampoc en l'electoral, ja que el PSC no podia celebrar el seu conclave en una situació institucional més favorable: controlen els principals ajuntaments, la Generalitat i el govern espanyol. No hi ha batalles internes pel poder, més enllà dels mínims moviments i posicionaments previs al Congrés, que, si més no, serveixen per demostrar que el teixit polític socialista no és inert. Hi ha vida i debats ideològics, al PSC, però l'11è congrés no era el moment de posar preguntes sobre la taula. Els socialistes volen mostrar als ciutadans que tenen respostes. I, de respostes, Montilla va saber ensenyar-ne, com a mínim, dues.

L'autocrítica i la capacitat de discernir entre l'èxit electoral i la centralitat política diuen molt a favor del president de la Generalitat. José Montilla ha demostrat aquesta passat cap de setmana que té tan clars els objectius del PSC com les seves mancances: no guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya i, per tant, no ser, encara, el partit de referència del catalanisme. El principal objectiu: arrencar de José Luis Rodríguez Zapatero un bon finançament per a Catalunya. En aquest sentit, les paraules de Montilla de diumenge no admeten dobles interpretacions: "T'estimem, però estimem més Catalunya".

Gràcies a aquesta declaració de principis del PSC i amb el front comú exhibit abans d'ahir pel tripartit i CiU, Antoni Castells ha pogut presentar-se davant del Consell de Política Fiscal i Financera amb els deures fets. El conseller d'Economia es presenta ara a Madrid amb la legitimitat de tenir al darrere la plana major de la política catalana. Castells té la raó i la força. La raó li van donar les balances fiscals publicades la setmana passada; la força li donen els diputats del PSC, CiU, ERC i IC-V al Congrés. Després del discurs de Montilla diumenge passat, el PSC ha d'estar disposat a fer servir els seus 25 diputats per forçar un sistema de finançament més favorable a Catalunya. Ara és el moment.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 3. Dimecres, 23 de juliol del 2008
i més .....
No hi haurà cap acord abans del 9 d'agost, data marcada per l'Estatut
Solbes no farà una nova proposta fins a la tardor

Tal i com es preveia, i com esperava el conseller d'Economia i finances del Govern català, Antoni Castells, la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dimarts ha acabat sense cap avenç sobre el nou model de finançament autonòmic. Després de prop de cinc hores de reunió, Catalunya manté la seva oposició al document de bases presentat pel vicepresident econòmic del Govern central, Pedro Solbes. El propi ministre ha explicat en roda de premsa, després de la reunió, que Catalunya manté el seu rebuig al document. Solbes ha reconegut que no hi haurà novetats abans del 9 d'agost, la data marcada per l'Estatut català per a determinar el nou sistema de finançament.Solbes creu que “el tema no serà fàcil” i que “caldrà treballar molt per arribar a un acord satisfactori per a tothom”.