26.9.06

Penedès.
El nou reglament de participació ciutadana de Cubelles començarà a aplicar-se a principis d'octubre.
El municipi tindrà oficina d'atenció als veïns, i un defensor del ciutadà
MÍRIAM DE LAMO.

Cubelles.
L'organització de sessions informatives per als veïns sobre els pressupostos municipals és una de les accions que implicarà el reglament de participació ciutadana de Cubelles. El document, que començarà a aplicar-se a l'octubre, també preveu la creació d'una oficina de participació i informació ciutadana als baixos de l'Ajuntament; el nou servei permetrà descentralitzar l'atenció ciutadana, fet que «ho posarà més fàcil» als veïns, segons el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau.
El reglament de participació ciutadana servirà «per canviar radicalment les relacions entre l'Ajuntament i els ciutadans», segons el regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau (Iniciativa per Cubelles). El membre del govern local explica que l'Ajuntament està treballant en el projecte «des del 1999», i que ha comptat amb la implicació «de les entitats i els grups polítics». «Semblava impossible, i ho hem pogut fer», sosté Grau.
El nou reglament es divideix en cinc capítols; en el primer es regulen els drets dels ciutadans i ciutadanes a l'hora de fer les seves peticions a l'Ajuntament; en el segon es tracta de l'organització municipal, en què es permet la intervenció ciutadana en el ple de l'Ajuntament, una demanda que encara no estava regulada a Cubelles.

INTERVENCIONS EN EL PLE
A partir d'ara, l'Ajuntament permetrà la intervenció dels representants d'entitats i associacions que «tinguin un interès directe o estiguin directament afectades pel contingut del punt de l'ordre del dia» en què desitgin intervenir. Les persones que vulguin participar en el ple hauran de presentar un escrit un mínim de dos dies abans a l'alcaldia.
El capítol tres del reglament està dedicat als òrgans de participació, entre ells els consells; el document també regula el suport a l'associacionisme en el capítol quatre, i la figura del defensor o defensora dels ciutadans, en el capítol número cinc. El reglament es pot consultar al web de l'Ajuntament ( www.cubelles.com )
El regidor de Participació Ciutadana destaca l'inici de la nova oficina d'atenció i informació ciutadana, un servei que «ha d'impulsar les polítiques de participació municipal», a més d'informar els veïns a través d'una progressiva descentralització de l'Ajuntament. Una altra de les iniciatives que «canviarà» les relacions entre l'administració local i els veïns seran «els consells municipals», en què participaran activament els ciutadans.
El reglament de participació ciutadana va aprovar-se definitivament en el ple municipal del 18 d'octubre passat amb l'abstenció d'ICV, i entrarà en vigor a principis d'octubre, segons Xavier Grau. El govern municipal està habilitant els baixos de l'ajuntament per instal·lar l'oficina de participació i informació ciutadana, i es troba en espera de contractar un tècnic que pugui fer-se càrrec del servei.

REUNIÓ DELS VEÏNS
La Federació d'Associacions de Veïns de Cubelles es reunirà per analitzar el nou reglament dissabte vinent. El president de l'entitat, Enric Delgado, explica que les associacions que componen la federació pactaran una opinió conjunta sobre la normativa; tot i així, Delgado avança que en el reglament «hi ha coses que s'han de llimar»; en aquest sentit, el president de la federació veïnal destaca «les discriminacions entre el poble i les urbanitzacions» que fa el nou reglament de participació.
www.vilaweb.cat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Nimgú es creu que això que dius Grau entra en vigor ce cara a l'octubre!

Anònim ha dit...

Jo con el reglamento, ahora es la panacea,cambiara las relaciones del ayuntamiento con los ciudadanos, vaya, y encima el Sr Grau y sus acolitos se lo creen, venga no me hagan reir.Tres años para un reglamento y ahora en vaya en dos dias vamos a cambiar las relaciones.Eso menear la perdiz Sr Grau, dedicase a sus cosas a sus negocios, mejor para todos