29.9.06

Tres municipis catalans investiguen irregularitats
L’ombra de Marbella és allargada

Joan Escofet (laMalla.net)
La premsa espanyola, diguem-ne seriosa, i, també, la dels programes rosa s'omplen la boca amb les presumptes irregularitats urbanístiques que es viuen a Marbella. Però a casa nostra hi ha, com a mínim, tres casos complicats. Són a Cervera (la Segarra), Salou (el Tarragonès) i Cadaqués (l'Alt Empordà). Anem a pams.

La Fiscalia de Lleida ha demanat a un jutge de Cervera que investigui si el secretari de l'Ajuntament de la localitat, Joan Roca, ha comès alguna mena de presumpte delicte de caire urbanístic després que uns familiars seus compressin uns terrenys qualificats com a rústics i que, després, van passar a ser industrials. S'investigarà si Roca va tenir accés a informació privilegiada. Per acabar d'adobar el cas, diferents setmanaris de Lleida asseguren que familiars del secretari municipal tenen cinc empreses immobiliàries que operen a Cervera.

Però el cas de la Segarra no és l'únic que pot presentar presumptes irregularitats. A Salou, el fill de l'alcalde i regidor d'Urbanisme, Esteve Ferran, s'ha declarat innocent d'un presumpte cas d'especulació urbanística per la compravenda d'un terreny de la seva propietat, operació per la qual va obtenir una plusvàlua de 500.000 euros. Ferran ha volgut deixar clar que no va fer servir informació privilegiada quan l'any 2000 es va comprar una finca per 30.050 euros i la va vendre el 2004 a una immobiliària per 506.445 euros, obtenint una plusvàlua del 1.685% sobre el peu d'adquisició. Ferran manté que la finca "no ha estat requalificada" sinó que està catalogada des de 1992 com a sòl urbà i que va passar de residencial-comercial o residencial-hoteler l'any passat. A més, assegura que el Pla General era, des de 1992, en fase d'exhibició pública.

Finalment, l'exalcalde convergent de Cadaqués, Miquel Figueras, haurà de donar explicacions sobre la concessió de presumptes permisos il·legals d'obres. Està acusat de prevaricació per la Fiscalia de Girona que demana 18 anys d'inhabilitació per exercir la funció pública. S'acusa Figueras, per exemple, d'haver autoritzat la construcció d'una casa en un espai de vial públic.
www.lamalla.net

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sra Romero, "cuando veas las barbas de tu vecino cemar, pon las tuyas a remojar"

Anònim ha dit...

Una lanza a favor de Luisa Romero,antes de ella ya teniamos al PP que hizo lo que le vino en gana pues su regidor ocupaba la cartera de Urbanismo y la Mota es un buen referente de ello,personalmente creo que esta señora puede que no haya hecho o no ha podido lo que esperabamos los socialistas en esta cartera pero apostamos por su honorabilidad .
Un socialista