24.10.06

Participació Ciutadana i Comunicació

La coordinació entre el cos policial i els departaments de l’Ajuntament, objectiu del Pla de millora de la Policia Local.

S’aposta en l’especialització dels agents i el model de policia ciutadana.

La coordinació entre la policia local i els departaments de l’Ajuntament és un dels objectius del Pla de millora de la Policia Local. El regidor de Governació, Xavier Grau ha explicat que aquesta setmana s’han iniciat les primeres reunions de coordinació entre tècnics responsables de les diferents àrees municipals i la policia local per aconseguir complir amb el màxim de rigorositat les múltiples competències que es despleguen des de diferents àmbits. Per al regidor “cal una exigència màxima en el compliment de les ordenances municipal. Aquest serà l’objectiu prioritari del canvi de model de policia reactiva a policia de proximitat o a la carta atenen les demandes de la ciutadania”. De fet, el relleu de la direcció tècnica amb la incorporació del nou inspector ha estat el primer pas de l’aplicació d’aquest Pla de Millora de la Policia Local que té un termini previst d’aplicació d’uns 8 anys i que va iniciar-se a través d’una auditoria realitzada pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.
Un altre dels aspectes serà la consolidació dels mitjans humans amb la incorporació a través de les proves de selecció a principis del mes de novembre d’un caporal i seguidament amb la incorporació de 4 nous agents. També s’apostarà per l’especialització dels agents locals “amb la possibilitat d’ampliar dels esforços que la policia destina i aprofundir en temes com la violència de gènere o l’aplicació exhaustiva de les mateixes ordenances municipals, entre d’altres”
Pel que fa a la incorporació del nou inspector, Miquel Cordoba, el regidor destaca que “es tracta d’un professional que ha fet tota la seva carrera en el cos policial. És una persona que ha viscut el desplegament dels mossos d’esquadra a Vilassar de Dalt, on els mossos ja s’han desplegat, i és un dels principals especialistes en el model de policia de proximitat que considerem idoni per al municipi, a més de ser professor de l’Escola de Policia de Catalunya”. De moment, ha apuntat que “la incorporació està sent lenta i estem en una fase d’adaptació dels companys i de tota la cadena de comandament”.
Pel que fa als recursos tècnics policials, segons el regidor,"sempre s’exigeixen més recursos, però s’han fet salts tècnics com ara amb la implantació del SIP (Servei d’Informació Policial) connexió informàtica que gestiona el Departament d’Interior amb les bases de tot Catalunya i Espanya i amb accés a algunes dades a nivell europeu". Malgrat tot, el regidor reconeix que els mancaria algun vehicle més. En aquest sentit, ha anunciat que “s’han començat els tràmits per adquirir un tot terreny per arribar a les urbanitzacions i com a vehicle de transport de material policial.” I ha destacat“l'esforç que s’ha fet amb la construcció de la nova caserna”.
Ràdio Cubelles Dimarts, 24-10-2006
www.cubelles.com