21.11.06

OPUS MEI // JOSEP PERNAU

La guillotina es va oblidar del masclisme
Josep Pernau

Serà de justícia que l'any que ve la senyora Ségolène Royal sigui elegida presidenta de França. La primera que tindrà el càrrec, perquè el masclisme va frenar els avanços de la Revolució. La pugna amb el probable candidat de la dreta, Nicolás Sarkozy, no tindrà color. I no només per ser lleig, sinó per diversos motius.-
- Perquè ja és hora i així ho vol la història: que hi hagi una dona a l'Elisi.-
- Perquè l'alternança en el poder quedarà més autèntica.-
- Per coherència de gènere amb la trilogia de la Revolució.Liberté, égalité, fraternité. Els pilars sobre els quals s'assenta la democràcia són tots femenins. No obstant, a França han estat sempre administrats per homes. L'inflexible Robespierre no ho hauria permès mai. Més d'un masclista hauria acabat a la guillotina. Serà una victòria de les dones franceses, però que podria rebotar en alguns països. Entre ells, a Espanya i als Estats Units.
La senyora Ségolène és una admiradora del president espanyol Rodríguez Zapatero. Tant és així, que li diuen la Zapatera. ¿Seria lògic que França tingués un còpia del president espanyol en dona i que aquí no valoréssim el model que tenim tan a prop? Tant volem que hi hagi dones al cim del poder, que estem disposats a reformar la Constitució, perquè la infanta Elionor sigui reina, sense que per això hi hagi d'haver cap guerra.
I França influirà sobre els Estats Units, igual que va influir en la Independència. Hi ha una precandidata a punt: Hilary Clinton. La francesa el 2007 i la nord-americana el 2008. L'espanyola s'ha de preparar. No serà cap problema. Tenim el model a casa. Ànims, companyes. Això està guanyat.
www.elperiodico.cat