23.11.06

Participació Ciutadana i Comunicació

ICb proposa la constitució del Consell Municipal de Medi Ambient.

Aposta per la creació de grups de treball per donar solució al canvi de gestió de la neteja del municipi i crear una taula de negociació en la què hi participi l'Ajuntament i Fauna Cubelles per solucionar la problemàtica del la desembocadura del riu Foix.

El grup municipal Iniciativa per Cubelles (ICb) s’ha manifestat respecte al ple del passat dilluns, concretament sobre el canvi de gestió de la neteja al municipi. El regidor de la formació, Xavier Grau, diu “compartir el fet que hi ha un problema greu des de fa molt de temps, degut al creixement del municipi, per l’estructuració i la direcció del servei”. Pel que fa a les vies de solució, el regidor apunta que el ple va deixar obertes dues alternatives: apostar per una concessió administrativa, que passaria per adjudicar aquest servei a una empresa particular que l’executi sota la supervisió tècnica municipal; o, per altra banda, constituir una empresa mixta que s’encarregui de la neteja i que estigui formada per capital privat i el propi Ajuntament.

En aquest sentit, Xavier Grau proposa “establir un diàleg entre les parts implicades: representants polítics, entitats i comitè d’empresa, creant grups de treball per donar solució al canvi de gestió de la neteja del municipi perquè tothom sigui responsable del procés que es faci”. I diu que “sóc conscient que xoquen interessos contraposats com és la voluntat de millorar la neteja i la de preservar els llocs de treball”, però insisteix en el fet que “cal un diàleg i una negociació ja que això garantirà un millor resultat”.

Pel que fa a la privatització de serveis municipals, el regidor ha explicat que “l’alcalde i el regidor de Serveis Viaris ja van assegurar, durant la sessió plenària, que els llocs laborals estan garantits. Però entenc que el comitè d’empresa tingui un neguit més enllà, en quant a la dinàmica de futur”; i, en aquest sentit, diu que “cal posar-ho sobre la taula i parlar-ho”.

El problema del Foix

En quant a les denuncies d’abocaments d’aigües fecals a la desembocadura del riu Foix, realitzades per Fauna Cubelles, el regidor reconeix que “és un tema delicat” i diu que “s’està treballant en una proposta oportuna i urgent que passa per la creació del Consell municipal de Mediambient”. El regidor d’ICb, titular, entre d’altres, de la regidoria de Participació Ciutadana ha plantejat dos temes sobre el riu Foix que “afecten als interessos del municipi i que no es poden tirar endavant des de l’enfrontament. Per una banda, aclarir què ha succeït amb els abocaments d’aigües i depurar responsabilitats a qui pertoqui. I d’altra banda, s’ha de treballar en el projecte de millorar els accessos a la zona”. Així mateix, Xavier Grau entén que “l’entitat Fauna Cubelles tingui motius de queixa i de no estar molt d’acord en com s’ha gestionat aquest tema”. En referència a aquest tema, el regidor assenyala que “podem seguir insultant-nos tots i que el problema no se solucioni, però nosaltres proposem la constitució del Consell municipal de Medi Ambient i crear una taula en la què hi participi l’Ajuntament i l’entitat Fauna Cubelles per solucionar aquesta problemàtica; i així ho farem en la primera reunió d’equip de govern ja que així ho contempla el Reglament de Participació Ciutadana i tenim constància d’entitats que hi volen participar”.
Ràdio Cubelles
www.cubelles.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

bueno, ya era hora que esto funcionara otra vez, ya me estaba aburriendo, vaya con el Sr Grau ya estamos otra vez, este señor aprovecha cualquier ocasion para menear la perdiz, y coo siempre para al final no hacer nada, por favor Sr Grau deje en paz el Foix, la verdad es que seria bueno que se dedicara a sus negocios, que se sacara la careta con el tema de su premio millonario y dejara de una vez la diriamos politica, digo diriamos por que este señor nunca ha sabido lo que es ser politico en tofdo caso sabe lo que es ser manipulador eso si