26.4.06

El PP només recull a Catalunya 40.000 firmes contra l'Estatut.


REFERèNDUMRajoy afirma que els 4 milions de rúbriques en total són "en favor de la nació espanyola" i no contra els catalans ENTREGA El líder popular prioritza Piqué i els seus diputats en l'acte al Congrés.
EL NOU AUTOGOVERN
Ferran Casas
El PP català no ha aportat ni 40.000 firmes contra l'Estatut dels més de 4 milions de recollides arreu de l'Estat que la formació conservadora va presentar ahir al Congrés de Diputats. L'objectiu de la campanya que els populars van engegar fa tres mesos era apuntalar una proposició no de llei perquè José Luis Rodríguez Zapatero convoqui un referèndum preguntant si Espanya ha de seguir sent "una única nació".
El PP català justificava el pobre saldo aportat a la polèmica iniciativa de Mariano Rajoy al·legant que el seu electorat al Principat no s'hi ha abocat perquè ho podrà fer al referèndum del 18 de juny. També afegien que moltes persones a Catalunya han signat per Internet, fet que provocava que es comptabilitzessin a Madrid sense territorialitzar.
Passades les dotze del migdia d'ahir 10 furgonetes convenientment decorades arribaven a la Carrera de San Jerónimo, on hi ha el Congrés, amb 22 palets que duien embalades les caixes amb les 4.028.396 firmes. Allà esperaven la direcció i una bona colla de diputats del PP. Un cop tot va estar muntat, va sortir Rajoy.
A priori el referèndum no és ni contra ni sobre Catalunya, però el cert és que la foto inicial se la va fer només amb Josep Piqué, que va intentar atreure altres dirigents del PP sense gens d'èxit perquè estava previst que ell tingués tot el protagonisme, i la final, amb diputats catalans. Zaplana, Acebes i companyia s'ho miraven i aplaudien.
Rajoy va insistir que no és un referèndum "ideològic" sinó "en defensa de la nació espanyola". Va negar que fos un acte de catalanofòbia i sí de defensa de les regles del joc. I va definir la sol·licitud com la iniciativa política amb més suport popular des de 1978.
www.avui.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tenint en compte que van obtindré 10000000 de vots en tot l´ Estat espanyol sembla ser que aquests xicots no els hi surten els comptes, ja que 4000000 suposa una baixa de militants convençuts bastant forta. I per e-mail es podia signar com Superman, Mariquita Pérez o Capità Trueno sense cap problema inventant un nº de carnet.En un programa de televisió van fer la proba i zas!!! ho acceptava.