25.4.06

Una mica d´ aquí i una mica d´ enllà.
Aquest cap de setmana dins la programació de la Setmana Cultural amb la presentació del llibre de Joan Vidal i dins els actes organitzats per Radio Cubelles 25 anys ,ha tingut lloc l´homenatge a Victor Alari .

El primer d´ells va tenir lloc , organitzat per Radio Cubelles m´ha donat ocasió a conèixer la força dels poemes de Victor Alari ,un poeta de Cubelles que malauradament la seva trajectòria com a poeta i persona va quedar interrompuda massa aviat. Els seus poemes escoltats en la veu i la música de Ton Dalmau i l´ acompanyament d´en Tito Martínez va ser realment emotiva. Crec que molta gent del públic present, coneixedor de la poesia d´ en Víctor , com jo mateixa desconeixedora del seu treball poètic ens va impressionar amb la mateixa intensitat. .L´ acte acompanyat amb la persona de la seva companya i els seus ,amics i tots els assistents va ser molt emotiu. Força a la poesia !!!!

El 2º acta ha sigut la presentació del llibre - El Círcol Cubellenc – com premi d´ Investigació local de la Vila de Cubelles m´ ha permès conèixer a un historiador anomenat Joan Vidal a qui jo mateixa desconeixia com autor i que fullejant el contingut d´aquest llibre no solament he vist un treball intens de documentació si no que també un cura del contingut, a on demostra un afecte entranyable a l´ hora de parlar de fets i moment difícils motivats per els personatges de qui parla i el moment que els envolta ,sense ferir. En Joan per mi està inclòs en els records de la meva infantesa, al carrer Major a on els meus pares veren llogar els baixos de la casa dels seus pares, en Josep i Mª Dolors. Tinc records dels dos germans ,la Susi ,i ell mateix amb uns pantalons curts que devia odiar com d´ altres nens del temps i que llavors s´ estilaven. La pilota i els escacs i el pim-pom més tard (,ja portaves pantalons llargs) també em fan recordar uns bons temps del Café Armengol i , les xerrades amb els germans Soler ( fills d´en Josep de la Plaça) en Carles Enric i Albert al cafè del Antonet a on tots els estiuejants anàvem per els anys 60.Anar a la presentació del llibre m´ha permès entrar a descobrir una pàgina de la Historia de Cubelles mitjançant la descripció d´uns fets descrits per Joan Vidal de qui desconeixia la seva trajectòria com historiador. Crec que el teu llibre pot donar lloc a que es comenci a fer publicacions i animar a d´altres per recuperar la memòria Històrica de Cubelles d´abans i també dels canvis que en el últim segle ha viscut el poble. Sort i temps per tirar endavant projectes que a ben segur tindràs en la ment.

Maria Trives Desola

5 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

OK Maria:
Les persones que treballen a Ràdio Cubelles han preparat amb il.lusió un acte molt important dins el 25à Aniversari de l'emissiora. A més, la col.laboració en l'acte de lliurament de premis de la Comissió del 25à Aniversari ha ermès també aconseguir un acte molt lluït i penso que interessant per a totes les persones assistents.
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació
Ajuntament de Cubelles

Anònim ha dit...

A Radio Cubelles donar empenta per aconseguir ser la nº 1 del Garraf,de moment han rebut un reconeixement merescut i felicitats per els 25 anys de radio.

Anònim ha dit...

VISCA RADIO CUBELLES: UNA RADIO LLIURE I AMB ENERGIA, ARA SÍ!!!!!

Anònim ha dit...

I tant, mereixen tot tipus de reconeixement,una forta abraçada
Maria Trives