10.5.06

El tripartit com a souvenir
Passa-ho!
Iu Forn
S'han acabat les manolas, els barrets mexicans i les marededéus de Montserrat que els dónes la volta i neva a les botigues de souvenirs catalanes. La conselleria de Turisme ha creat una nova línia d'objectes de record per acostar la nostra realitat als turistes que ens visiten.
D'entrada es canvia la marca souvenir per la marca tripartit. Souvenir vol dir record i l'actual tripartit aviat serà un record, o sigui que els establiments per a turistes s'anomenaran botigues de tripartits i faran horari Saura, dues hores més que ara perquè tothom tingui temps d'anar a comprar. D'entre els objectes de disseny que s'hi trobaran destaca el banc tripartit, adaptació del trencadís que va fer Jujol al Parc Güell de BCN. El concepte trencadís, definitivament, ha estat superat pel tripartit.
Com a joguina per als nens, l'aposta és la Torre de Control Sociovergent, l'intent desesperat de sociates i convergents per intentar que l'Estatut no s'estavelli el pròxim 18 de juny. Els ninos de David Madí i José Zaragoza hi van inclosos. Per als visitants provinents del PSOE s'ha pensat en un kit amb diversos sants experts en miracles, molt útil per tenir-lo als despatxos i passar-se el dia resant-los perquè surti el sí.
En l'apartat de tradicions catalanes hi trobem una figura castellera. Concretament un 3 de filòlegs amb mil folres i manilles... vaja, amb moltes bases. Destaca el dispositiu assembleari, que permet que faci llenya de forma cíclica. La música estarà representada pel CD Les millors cançons d'amor, interpretades pel duet Artur i José Luis i el menjar amb el iogurt Tripartit, una línia de lactis fermentats molt frescos que rebran aquest nom perquè caduquen molt, molt aviat.
Finalment, en el camp del llenguatge habitual, s'impulsarà l'obligatorietat que quan els turistes demanin un cafè sol, el cambrer ja no cridi "Un (totalment) sol" sinó "Posa'm un Maragall".
www.avui.cat