9.5.06

Jordi Pujol considera que Saura és "molt poc intel·ligent" per vincular el 'sí' a l'Estatut amb l'estabilitat del Tripartit.
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va carregar durament contra el conseller Joan Saura per haver demanat el sí a l'Estatut per reforçar el govern tripartit. Aquestes afirmacions demostren, segons l'expresident, "molt poca intel·ligència" per part del conseller, perquè ajuden a convertir el referèndum sobre l'Estatut en un plebiscit sobre el govern i afavoreix el no, segons publica aquest dimarts el diari Avui. Durant una reunió amb pares d'alumnes d'escoles concertades que va fer ahir a Vic, Pujol va admetre que a causa de la crisi del tripartit detecta "sorprenents" preses de posició a favor del no "de gent que no m'ho esperava". Aquest augment el va atribuir al fet que hi ha "molta gent dolguda i irritada per com han anat les coses", tant a Catalunya com a Espanya, i augmentarà més si es cometen "errors" com el de Saura, que va titllar de "molt greu". Entre els errors que no s'han de cometre va apuntar el de vincular el sí al suport al tripartit, perquè fer això és d'una gran deslleialtat i d'un gran sectarisme". "El referèndum no es fa a favor o en contra del govern, es fa a favor de l'Estatut, perquè es creu que és bo per a Catalunya", va remarcar. Amb tot, Pujol va reiterar que demanarà el sí i es va mostrar convençut que el 18 de juny el vot afirmatiu serà majoritari.
www.eldebat.com

Carod demana eleccions anticipades després del referèndum
El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira, ha demanat que es convoquin eleccions anticipades després del referèndum sobre l’Estatut. El líder republicà ha assegurat que el seu partit no vol abandonar el tripartit però considera convenient que es convoquin comicis un cop s’hagi celebrat el plebiscit: “Tal i com han anat les coses, ara ens interessa parlar del referèndum, però un cop passat, s’haurien de convocar eleccions”. En declaracions a TV3, Carod també ha manifestat que el seu partit s’abstindrà en la votació sobre l’Estatut al Senat. D’aquesta manera, el referèndum podria celebrar-se el proper diumenge 18 de juny, tal i com està previst.
www.eldebat.com

Mas titlla "de vodevil esperpèntic" la situació del tripartit. El president de CiU, Artur Mas, ha demanat que es convoquin eleccions a la tardor, després del referèndum de l'Estatut, per donar una sensació de "serietat i normalitat", després de l'"autèntic vodevil esperpèntic cada dia pitjor" en què s'ha convertit el govern tripartit. El líder de CiU ha afirmat, en un acte de les Joventuts Convergents a Sant Cugat, que Pasqual Maragall, "ha d'acabar amb aquesta història del tripartit, que fa temps es veu que no funciona ni funcionarà i és una història fracassada". "Si Maragall vol el país que està representant ha d'acabar amb aquest autèntic vodevil esperpèntic cada dia pitjor. Es molt poc seriós i edificant", ha afirmat. Mas ha qualificat de "vergonyosa" la possibilitat que es plantegés una sortida temporal d'Esquerra del govern, així com una "estafa en tota regla a Catalunya". Així mateix, ha mostrat la seva preocupació per una mobilització del vot 'no' en el referèndum com càstig per al tripartit. “Ara el que toca és fer un acte del servei al país", ha sentenciat Mas.
www.eldebat.com