16.11.06

Altres Informacions .

Iniciativa per Cubelles demana als grups polítics diàleg, consens i capacitat de negociació.

El grup polític proposa organitzar, amb el consens de tots, un acte informatiu obert a la població per tractar tres eixos fonamentals: hisenda, intervenció i recaptació municipal amb l'entrada de la gestió a la Diputació.
El grup municipal Iniciativa per Cubelles (ICb) s’ha manifestat respecte al ple del passat dilluns en el què es va debatre les ordenances municipals del 2007. ICb ha donat el vist-i-plau a la pujada del 2% de les ordenances municipals del 2007 "per no paralitzar la recaptació i fer un exercici de responsabilitat", ha explicat el regidor Xavier Grau.

La proposta de les ordenances fiscals per al 2007 va tenir el suport de 7 dels 13 regidors. En aquest sentit, ICb apunta que "la minoria en un govern no implica que aquest pugui arribar a acords amb altres grups polítics que, a la vegada, obliga al debat, negociació i pacte". El regidor ha explicat que "el procés de negociació i aprovació de les ordenances ha estat idèntic al dels darrers anys en relació als grups polítics" i diu que a més "ha obert la porta al Reglament de Participació Ciutadana".

Pel que fa a la proposta que la regidora Mònica Miquel d’ICV va fer durant l’aprovació de les ordenances que "ningú cobri el ple dilluns", Xavier Grau ho ha titllat de "política tòxica" afegint que "com a grup no hi hem d’entrar ja que no és un combat d’anar a trobar un titular fàcil i menys en un moment complicat com el que hi ha a l’Ajuntament". És, en aquest sentit, que ICb diu que "continuem apostant pel màxim consens i diàleg ja que hi han molts temes importants sobre la taula i no ens cansarem de forçar aquesta negociació".

Audiències públiquesGrau, en qualitat de regidor de Participáció Ciutadana, es va referir a les audiències públiques, que recull el nou reglament i que ICV va demanar per al ple de les ordenances, ha dit que "degut a que el reglament oficialment entrava en vigor el 26 d’octubre i que el ple de les ordenances va ser el dia 10 de novembre la seva aplicació era materialment complicada, però tinc la confiança que entre tots els grups aconseguirem complir els acords".
Segons ha explicat el regidor, "en el RPC hi ha un punt importantíssim que compromet a l’Ajuntament a organitzar dos actes informatius per temes d’interès com ara són els temes pressupostaris i de recursos econòmics". De fet, Grau ha explicat que "darrerament s’ha fet una reunió en la què s’establien una sèrie de criteris i es parlava d’aconseguir l’acord en la difusió i la participació ciutadana i en que ICV va abandonar la reunió".

A tot això, ICb proposa organitzar un acte informatiu obert a tota la població on es parli dels tres eixos fonamentals: hisenda, intervenció i recaptació municipal que serà gestionada per la Diputació. "D’aquesta manera totes les entitats podran debatre amb més calma i tranquil·litat obertament temes municipals que afecten a tots els ciutadans", diu el regidor.
ICb insisteix que "encara que se surt d’un trencament d’un govern, cal potenciar i implantar una certa habilitat i cultura de major diàleg, consens i capacitat de negociació".

Pel que fa a la valoració de la legislatura, el regidor explica que en les àrees de Governació s’ha fet un Pla de Qualitat de Millora, un reforç del comandament amb la incorporació d’un nou inspector, la creació d’una responsable administrativa recentment. I en l’àrea de Participació Ciutadana s’ha aprovat el RPC i s’ha posat en marxa l’OPIC.
Ràdio Cubelles Dijous, 16-11-2006
www.cubelles.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be.

Anònim ha dit...

Esto es lo que se tendria que hacer, reuniros todos los partidos y dar una explicación al pueblo de Cubelles, "como están estos temas", y al menos que los ciudadanos de Cubelles podamos participar y exponer nuestra opinión.

Ainhoa