15.11.06

Opinió

Comunicat de Fauna Cubelles sobre l'aparició de peixos morts al riu Foix.

Per Fauna Cubelles 14/11/2006 22:00:20

FAUNA de Cubelles, associació que des d’un principi ha vetllat pel medi natural de la nostra vila, vol contestar el comunicat de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cubelles sobre l’aparició de peixos morts al riu Foix.

PRIMER- FAUNA de Cubelles no creu que els abocaments d’aigües fecals siguin una alarma infundada, i si que, per sort, són una preocupació social.

SEGON. ¿Com es va valorar des dels Serveis Tècnics Municipals i des de l’ACA la possibilitat o no que la mort dels peixos fos deguda a aigües fecals? No ens consta que ni l’Ajuntament, que considera massa car fer analitzar l’aigua, ni l’ACA hagin fet cap analítica.

TERCER. Sí que és cert que el nostre ajuntament va fer uns treballs en el Foix, concretament el mes d’abril. Però també és ben cert que l’ACA no estava d’acord amb la manera d’executar aquests treballs, i el temps li ha donat la raó. La terra que es va treure s’hauria d’haver escampat més, i no limitar-se a fer una “trinxera”. Això ha comportat que els primers temporals hagin tornat a tancar les bocanes. Així mateix, FAUNA de Cubelles vol fer palès que la nostra associació va requerir a l’Ajuntament que fes els treballs, primer en la reunió del dia 13 de febrer a Serveis Tècnics, i després amb la instància número 2006/2479 de 13 de març.Si tant l'Ajuntament com l’ACA coneixen la problemàtica del tancament del Foix per terres, per què no ho han solucionat encara? Per què hem de ser les entitats i els ciutadans els que hem d’alertar dels problemes?FAUNA de Cubelles, en la denuncia que va presentar a l’ACA, li va observar que no ens semblava bé que el nostre municipi financïi la totalitat dels treballs d’obertura del Foix, en no estar la totalitat del riu al nostre municipi.

QUART. Nosaltres creiem que cal urgentment una ordenança reguladora d’aquest indret, per a l’elaboració de la qual ens hi oferim. És una col•laboració que nosaltres sempre hem donat al nostre ajuntament.

CINQUÈ, FAUNA de Cubelles, té les analítiques que demostren que hi van haver abocaments d’aigües fecals al Foix, amb la presencia de bacteris coliformes de 20.200 per 100 ml, d'escheríchia coli de 18.400 per 100 ml i amb la presencia de str. faecalis, amb una presencia de més de 2.000 de gèrmens per 1 ml, i no entenem, perquè l’Ajuntament ha estat defensant amb tanta vehemència l’empresa que gestiona el clavegueram del municipi, quan en els registres de la Policia Municipal almenys consta una trucada d’un veí, el dia 12 d’octubre, entre les 9 i les 10 hores, alertant que hi havia una fuita d’aigües fecals a la planta de bombeig situada entre els carrers Jaume I i Pompeu Fabra, dins de l’espai natural.

Per tot això, FAUNA de Cubelles demana a les autoritats competents que depurin les possibles responsabilitats de les persones i/o empreses en els abocaments d’aigües fecals a la desembocadura del riu Foix perquè, a més de contaminar un riu, aquest espai està inclòs a la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea i que, per tant, aquest espai natural cal que sigui preservat al màxim.

FAUNA DE CUBELLES
www.vilanovadigital.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ens agradarua saber que opina "Flor del Foix"
No pot ser anar d'ecologistes, i quan van maldades no dir res.

Anònim ha dit...

qui són flor del foix?