15.11.06

Penedès.
Les ordenances de Cubelles s'aproven gràcies a CiU amb un augment d'un 2%

L'alcalde, Josep Marcillas, reconeix que només pot arribar a pactes amb la federació nacionalista
A. MERCADER M. DE LAMO.
Cubelles
El govern de Cubelles (Entesa per Cubelles i Iniciativa per Cubelles) va rebaixar d'un 2,9% a un 2% les ordenances fiscals del 2007 per aconseguir aprovar-les en un ple extraordinari, dilluns a la tarda. Els dos partits van arribar a un acord amb CiU per poder aprovar les taxes i els impostos, després de no aconseguir-ho en un altre ple dijous passat. L'alcalde i regidor d'Hisenda, Josep Marcillas, reconeix que la federació nacionalista liderada per Joan Albet és l'única força amb què pot arribar a «pactes puntuals» per salvar el mandat, després de la destitució dels regidors d'ERC i el PSC i la consegüent posició en minoria del govern.

Josep Marcillas va aconseguir pactar l'aprovació de les ordenances amb CiU l'endemà del ple extraordinari de dijous; l'alcalde va rebaixar fins a un 2% l'augment de totes les ordenances fiscals de l'any vinent i ajustava així la primera proposta, en què l'augment era d'un 2,9% de mitjana (excepte l'IBI i l'impost d'obres i construccions, ja situat en el 2%, i l'aigua, que s'apujava un 4,13%). El govern va arribar així a un acord amb CiU, que en el ple de dijous també va exigir un document que expliqués les necessitats econòmiques bàsiques de l'Ajuntament per funcionar al llarg del 2007. «El que se'ns va demanar era que això estigués ben plasmat en un document, que jo vaig treballar divendres», explica l'alcalde, i que assegura que després va entregar a l'oposició.
Segons Marcillas, amb l'increment d'un 2% de les ordenances només es deixarà de perdre en ingressos un 0,1%, ja que els impostos que més diners generen a l'Ajuntament, el d'obres i l'IBI, ja s'havia previst «apujar-los un 2% en la primera proposta»

VOT FAVORABLE
El portaveu de CiU, Joan Albet, justifica el vot favorable del seu grup «pel cost de l'increment de sous del personal i del contracte de servei», i deixa clara la seva voluntat «de continuar treballant pel poble i fer-ho d'una manera responsable». «El que no s'entén és que els partits que ara estan a l'oposició hagin aprovat durant tres anys els pressupostos i ara s'oposin a tot», apunta.
La portaveu del PSC, Maria Lluïsa Romero, diu que si el seu grup es va abstenir és perquè són «conscients que tot municipi necessita aprovar les ordenances per funcionar»; Romero qualifica el ple de «presa de pèl perquè la justificació per modificar d'un 2,9% a un 2% no té cap mena de rigor. Si CiU li hagués demanat un 1% per poder aprovar-les igualment ho hauria fet. Això no és seriós». El portaveu d'ERC, Joan Rodríguez Serra, va votar en contra de l'aprovació de les ordenances; Rodríguez Serra va afegir-se a les crítiques apuntant que l'oposició només havia vingut al ple per fer el «numeret» perquè «l'únic objectiu de l'alcalde aquí era aprovar les ordenances sense tenir en compte res més», i va demanar la dimissió de Marcillas com a regidor d'Hisenda.
Per la portaveu d'ICV, Mònica Miquel, que va tornar a demanar sense èxit la congelació de les ordenances, el ple de dilluns va ser una «comèdia». Miquel va anunciar la presentació d'una moció en el ple de dilluns vinent «perquè els regidors no cobrin les despeses del ple, que ha costat 4.000 euros».
www.vilaweb.cat

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Serra,Albet et va donar una bona lliço ,et coneix bé!!No has fet el que tocaba i ara només vols anar de seriós!

Anònim ha dit...

demagogia ¨tuti contenti¨ per determinats grups que per si mateixos els coneix tothom!!molt d´aquí farem i pocs continguts a la hora de fer front.Un aplaudiment per Iniciativa per Cubelles,que una vegada més mosstra un contingut seriós i valent.

Anònim ha dit...

Altra pujada sense cap servício rebut?