17.11.06

Es preocupen tant per nosaltres...

Passa-ho!
Iu Forn

Davant de qualsevol problema, les administracions (totes) sempre apliquen el mateix protocol d'actuació:

1) Ignorar-lo i esperar que se solucioni per si mateix. Si això no succeeix...

2) Continuar ignorant el problema i també les primeres protestes dels afectats. Resar perquè els mitjans de comunicació no converteixin el tema en notícia. Si la cosa també falla...

3) Posar en marxa l'efecte ampolla de cava. Cal aguantar la pressió dels veïns afectats i dels mitjans de comunicació fins que el tap aguanti. I abans que surti disparat per si sol i que l'administració quedi esquitxada...

4) Obrir l'ampolla de manera controlada. El tap ha de fer molt de soroll i ha de sortir molta escuma. Llavors, au, a servir copetes de cava. Esbravat, però cava.

5) Els ciutadans (i les ciutadanes) queden encantats perquè "veus com es preocupen. Ens han servit cava i tot".

No hi ha prou espai per fer ara un llistat de temes que serveixen per explicar aquesta manera de funcionar, o sigui que ens quedarem només amb un: la batuda que hi ha hagut al barri de Sant Antoni de BCN en contra de la prostitució. Quants anys fa que la zona era a tota hora del dia un gran putòdrom? (punt 1: ignorar i a veure si la cosa escampa). Quants anys fa que els veïns es queixaven? (punt 2: si es queixen, però no surten als diaris ni a la tele, ningú sap que es queixen). Quantes setmanes fa que els veïns es manifesten? (punt 3: la cosa ja no només és notícia sinó que és foto de portada a la premsa i titular als informatius de la tele). I com ha acabat tot? (punt 4: esclat de l'escuma retinguda en forma de gran desplegament policial entre aplaudiments del públic).

I ja som al punt 5. Tothom encantat de la vida. Sí, fins que d'aquí a quatre dies les prostitutes tornin a instal·lar-se a la zona, l'administració ignori el tema, esperi que escampi... i tornem a fer tot el cicle.
www.avui.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

iiiiiiii visca el tripartit municipal