16.5.06

Acció Social .
El ple aprova la cessió dels terrenys per a la construcció del nou CAP. L'edifici es construirà a l'Eixample Nord, a prop de l'escola Charlie Rivel
El projecte de construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) de Cubelles tira endavant després que dilluns el ple municipal aprovés, amb les abstencions d’ICV i de CiU, la cessió gratuïta del terreny per a la seva construcció al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aquest terreny està situat al carrer Sebastià Puig 1-9, al sector l’Eixample Nord situats i té una superfície de 3.719,87 m2.
L’Alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, va anunciar "la idoneïtat de l’espai, segons indiquen els informes tècnics i la documentació del projecte" i explicava que “les darreres xifres parlen d’un CAP per a 20.000 habitants”.
El regidor d’ICV, Jordi Coch criticava “la nul·la comunicació rebuda per part de l’equip de govern davant decisions de futur com aquesta” i proposava altres alternatives per a la construcció de l’edifici assenyalant que “el lloc triat no és el més adequat per donar aquest servei”, encara que sí defensava la seva necessitat. Per al regidor ecosocialista “la millor ubicació per rapidesa d’accés i de zona d’aparcament hagués estat l’Eixample Bardají on està actualment l’edifici de la policia local”, i espera que “s’hagi fet una visió de futur amplia per preveure les necessitats actuals”.
Per la seva banda, el regidor convergent Joan Albet lamentava “no haver pogut consensuar el lloc de construcció donat que no hem estat informats de res”. També anunciava “els greus problemes d’aparcament, accés i de risc de la zona per a la seva circulació” i també va explicar que “l’espai triat per a la construcció del nou CAP estava previst per a la construcció d’una nova biblioteca”.
El regidor d’Acció Social i Sanitat, Joan Rodríguez, va ratificar que “basant-se amb els informes tècnics l’espai és el més adient tant per la seva obra com per la seva comunicació”. Rodríguez va demanar al ple “agilitat per poder tirar endavant el nou edifici ja que existeixen evidents problemes d’espai sobretot en èpoques estivals quan la població augmenta”. Segons el regidor “l’edifici tindrà una sola planta per als serveis i que hi haurà una altra planta en la què es podrà accedir amb ascensor pel personal mèdic”. Joan Rodríguez va insistir en que "cal plantejar una sortida a un tema que mereix la seva urgència ja que es tracta d'un projecte que tira endavant i que ja ve d'un altra legislatura".
L'Alcalde també va voler puntualitzar al ple que "la Diputació de Barcelona no va aconsellar que es fés una biblioteca en els terrenys on es construirà el nou CAP perquè cal buscar altres terrenys molt més cèntrics
". Per a Marcillas "cal veure el canvi que ha sofert la configuració del municipi i cercar noves zones de creixement sanitaris i preveure altres equipaments necessaris, fent si cal els desplaçaments que pertoqui".Ràdio Cubelles Dimarts, 16-05-2006