15.5.06

El “Concurs Exposició de Roses Vila de Cubelles” canvia de lloc .

Entre els canvis està l'organització d'una exposició de mobles de jardí, a la plaça del centre social, però la desaparició del Concurs de Jardins.
Molts i força significatius són els canvis que experimentarà el “Concurs Exposició de Roses Vila de Cubelles". En la roda de premsa de dilluns, el regidor de Cultura, Miquel Padreny va fer un esbós del que serà aquest concurs, un dels esdeveniments amb més solera dels que se celebren a Cubelles, que començarà divendres 19 de maig i acabarà diumenge 21.
La novetat més important és el canvi d’ubicació del certament. Després d’haver passat per la sala de L’Aliança i per la Sala Multiusos de La Mota, aquest any es trasllada al centre Social de Vila, al carrer Joan Roig i Piera, número 3. Segons va explicar el regidor “aquest canvi ve donat per l’interès que té el consistori en recuperar la proximitat amb el nucli urbà i, d’aquesta manera, posar-lo més a l’abast de tots els cubellencs que el vulguin visitar". Un altre aspecte positiu serà la climatització de l'edifici, fet que permetrà una millor conservació de les flors que s’exposin. Un altre canvi és la desaparició del Concurs de Jardins encara que es substitueix per la introducció d'altres novetats, com ara una exposició de mobles de jardí a la plaça del centre social. De fet, hi haurà una major implicació de les empreses Ventall i Tegar, adjudicatàries del manteniment dels parcs i jardins de la vila, que faran tot una serie de tallers al carrer sobre jardineria. Durant l’exposició també s'enjardinarà el talús de la plaça del Castell, que va quedar malmès per l’esllavissament de terra que es va produir fa uns anys, i que quedarà arreglat ja de forma permanent. Així mateix s’aprofitarà aquest esdeveniment per presentar públicament els serveis de jardineria del municipi.
Entre els actes paral•lels que es desenvoluparan durant aquest tres dies cal destacar l’actuació que faran els alumnes del Taller Pizzicatto, dissabte a la tarda, interpretant a Motzart. La lectura dramatitzada “Crònica del Quixot i el seu temps”, que es farà també dissabte a l’església de Sta. Maria anirà càrrec del Grup de Teatre del Casal de Cultura.
El Concurs organitzarà novament les diferents demostracions d’art floral, la desfilada de roba i el ja tradicional “Concurs d’Aparadors vila de Cubelles”, que compleix 21 anys.
Pel que fa als premis del certament roserístic enguany es repartiran 1.300 euros en vals de compra, cedits per l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles. I 1.170 euros més repartits entre les diferents categories, a més dels corresponents trofeus.Ràdio Cubelles Dimecres, 10-05-2006
www.cubelles.com