19.5.06

S'unifiquen les dues línies del transport urbà i s'amplien els horaris . La regidoria de Promoció Econòmica i l'empresa adjudicatària, Hife, han negociat les millores del transport urbà "pensant en els usuaris".
A partir del proper 22 de maig, el servei de transport urbà amplia els seus horaris i unifica les dues línies existents. El regidor de Promoció Econòmica, Antonio Peregrina, ha explicat que aquest canvi, que s'ha realitzat d'acord amb l'empresa adjudicatària, Hife, respon a "les demandes dels usuaris".
Els principals canvis afecten a la unificació de les dues línies. El bus sortirà diàriament des de Mas Trader II sector i passarà per Mas Trader I, Corral d'en Cona, l'Eixample Nord, el Nucli Antic, Molí de Baix, Marítim, Clot del Bassó-Mota de Sant Pere, Residencial Les Salines, Polígon Industrial Les Salines i La Gaviota. El retorn es farà pels mateixos barris, afegint-hi el de la Creu.
L'altre canvi substancial és l'ampliació d'horaris, que és l'objectiu final de la unificació de les dues línies. "Hi havia una reivindicació", explica Peregrina, "respecte l'horari de tornada des del nucli urbà fins a les urbanitzacions, principalment". L'horari d'inici, al matí és el mateix (6,30 h., des de la parada del Polígon Industrial), però s'amplia fins a les 12,30 hores (acabava a les 10,30 h.). "Aquesta era una reivindicació de molts usuaris, especialment els divendres perquè hi ha mercat", comenta el regidor. Aquesta ampliació permetrà als usuaris del transport urbà poder fer compres, visites mèdiques i altres gestions, tant al nucli antic com a la resta de sectors del municipi.
Aquest canvi es porta a terme després de tres anys de funcionament del servei de transport urbà, que el regidor ha qualificat "d'aposta social de l'Ajuntament de Cubelles". A un any de la finalització de la concessió, que es pot prorrogar, el servei "es consolida" i cada cop és més utilitzat per "persones grans, joves que van a l'escola i a l'IES i persones que no disposen de transport privat". El regidor de Promoció Econòmica confia en què aquesta ampliació faci el servei "més rendible i més útil per als ciutadans".
En aquests moments, el servei de bus urbà de Cubelles es realitza amb un minibús de 21 places, que està assumint els viatgers que en fan ús. Per a Peregrina, "aquest canvi substancial potser ens porti a la necessitat d'ampliar-li perquè esperem donar millor servei i que tingui encara més acceptació". Departament de Comunicació Dimecres, 17-05-2006
www.cubelles.com